Cum a scăzut PNL 10 procente într-o lună?!
Perioada neagră continuă pentru PNL, imediat după proiectele promise în campania electorală și ratate: tăierea pensiilor speciale, alegeri locale în două tururi și alegeri anticipate.
12 martie
Florin Cîțu a renunțat la mandatul de premier, cu doar cateva minute inainte de votul care cel mai probabil i-ar fi trecut Guvernul.
25 matie
Ziua naţională a pădurilor, aniversată în timp ce internetul este invadat de imaginii cu camioane pline cu bușteni.
Conform Inventarului Forestier Naţional în România se taie într-un an, 38,6 milioane de metri cubi de lemn, 20 de milioane de metri cubi de lemn dispar din păduri fără forme legale. Tărierile ilegale au dus și la moartea unor pădurari, doi fiind uciși în decurs de o lună, în toamna anului trecut.
26 martie
Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia după ce a înaintat planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus (COVID-19), în condițiile în care în Suceava situația este scăpată de sub control. Ministrul Costache mai iscase un scandal, se afla pe ștatul de plată la un spital privat, timp în care Guvernul a dat o Ordonață de Urgență prin care bolnavii cronici dar și pacienții care reprezintă urgențe medicale, ar urma să fie tratați și în spitale private.
27 martie
Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte PNL, președinte al Consiliului Județean Suceava, baron de Suceava, este trecut drept medic pe lista pentru testare a Spitalului Judeţean Suceava. Gheorghe Flutur are pe conștiință tot ce se întâmplă la Suceava. Orașul este în carantină, cu zeci de decese și sute de cadre medicale infectate cu COVID-19.
28 martie
Poliție, Poliție locală, Armată cu TAB-uri și mitraliere patrulează prin orașe fantomă. Gloanțe de război pentru lupta cu un inamic invizibil. Încep abuzurile împotriva cetățenilor, se dau 10.000 de amenzi în doar 2 zile!
30 martie
Suceava, orașul cu cele mai multe infectări cu coronavirus (COVID-19) din România, intră în carantină totală. Din cele 2109 cazuri de coronavirus confirmate în România, 593 erau la Suceava.
1 aprilie
La mai puțin de un an de când decora „în semn de apreciere pentru activitatea de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical” cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Klaus Iohannis revine și retrage decorația.
2 aprilie
Alina Gorghiu, ex președinte PNL, propune un proiect, votat de Senat, care prevede executarea la domiciliu, sub anumite condiții, a pedepselor de până în 7 ani de închisoare.
10 aprilie
Chiar premierul Ludovic Orban apară tăierile de păduri, în direct la Televiziune Română. Orban spune că ‘România este importator net de masă lemnoasă. Am văzut că e campanie împotriva Schweighofer, care procesează 80% lemn din import’.
14 aprilie
Costel Alexe face conferință de presă și declară că au ieșit din țară ZERO trenuri cu bușteni.
15 aprilie
Klaus Iohannis determină modificarea radicală a acordului dintre MAI si BOR, care permitea credincioșilor sa meargă la biserică în zilele de 17 și 18 aprilie. Mesajul președintelui pentru cetățeni a fost tranșant: „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!”
După acest acord și după abuzurile realizate de către Poliție în timpul stării de urgență, ministrul Marcel Vela este la un pas de a fi demis.
16 aprilie
Soţia acestuia are o farmacie în Huşi, Crataegus Pharma, iar aici măştile se vând la preţul de 15 lei (când la toate farmaciile o mască nu costă mai mult de 5-6 lei, iar pe emag sau Altex, o mască are valoarea de 3,5-4 lei). Totul fară bonuri fiscale.
Vedetele PNL
Ludovic Orban, Gheorghe Flutur, Alina Gorghiu, Victor Costache, Costel Alexe, Florin Cîțu , Marcel Vela și Nelu Tătaru par a fi angrenați într-o competiție dură de a distruge din interior PNL.
După estimările noastre, în perioada stării de urgență, PNL a pierdut în intenția de vot cel puțin 10 procente.
Reamintim că fără ca membri importanți din PNL să fi fost implicați în scandaluri, din februarie până în martie, PNL mai scăzuse 7 procente. Acum situația este explozivă, partidul este tras în jos de Ludovic Orban (nr. 1 în PNL), Gheorghe Flutur (nr. 2 în PNL), Alina Gorghiu (ex nr. 1 în PNL) și alți cinci miniștri, patru aflați în funcții și unul demisionat.
Teama noastră este că PNL face României mai mult rău decât COVID-19.
UPDATE 1 – 21.04.2020
Am intuit corect, încă o data! PNL a pierdut 16 procente în ultimele două luni, 9 procente doar în luna martie! Cu lideri ca Gheorghe Flutur, Lodovic Orban, Alina Gorghiu sau Costel Alexe până la alegeri PNL va fi sub PSD sau USR!
Datele Biroului de Cercetări Sociale arată că liberalii au ajuns la o cotă de doar 31%. Asta după ce în luna februarie aveau un scor de peste 47% în sondaje. În tot acest timp PSD nu reuşeşte să crească: social democratii sunt la doar 3 procente în faţa USR. De asemenea, Raed Arafat este omul politic în care românii au cea mai mare încredere, mai mare chiar decât în preoţi.
Dacă duminică viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 31,3% din votanţi ar alege PNL. PSD ar obţine 22,9%, Alianţa USR-PLUS – 19,9%, PRO ROMÂNIA – 8,8%, PMP – 6,7%, UDMR – 3,6%, ALDE – 2,5%, potrivit unui sondaj al Biroului de Cercetări Sociale.
UPDATE 2 – 20.04.2020
Vești proaste pentru partidul de la guvernare. Potrivit unui sondaj IMAS, PNL e în scădere, cotat cu 33% din intențiile de vot. Același sondaj arată că PSD înregistrează o creștere ușoară, la 24,8%, potrivit unui sondaj IMAS.
Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eșantion de 1010 persoane, şi are o marjă de eroare de 3,1%.