IT&C

CEO-ul ZITEC, Alexandru Lăpușan, noul vicepreședinte al ANIS

Alexandru Lăpușan, CEO și co-fondator al Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicații online, a fost numit vicepreședinte al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS), una dintre cele mai importante autorități în domeniu pe plan local, cu aproximativ 130 de companii membre.

CEO-ul Zitec a fost ales, prin vot, în această funcție în cadrul celei mai recente Adunări Generale a ANIS, devenind astfel unul dintre cei 8 membri ai Consiliului Director ANIS și având un mandat de 2 ani. Obiectivele noii conduceri, din care face parte și Alexandru Lăpușan, sunt orientate către susținerea creșterii industriei de tehnologie din România într-un cadru legislativ și fiscal care să sprijine performanța și antreprenoriatul.

“Obținerea funcției de vicepreședinte în cadrul ANIS reprezintă pentru mine o recunoaștere a eforturilor și rezultatelor Zitec. Îmi propun ca din această poziție să îmi aduc aportul la dezvoltarea industriei IT pe piața locală, să ajut firmele locale să se prezinte mai bine în afara țării cu efect direct asupra portofoliului de clienți externi și evident să ajut la dezvoltarea asociației. Mulțumesc membrilor ANIS care m-au susținut”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO-ul Zitec.

Dincolo de numirea în funcția de vicepreședinte ANIS, Alexandru Lăpușan a câștigat și premiul “Most Admired Romanian Entrepreneur of the Year” în cadrul competiției “Romanian Outsourcing Awards for Excellence 2016”, dedicată recunoașterii performanței în industria locală de externalizare.

Premiul a fost acordat de către un juriu specializat, în urma analizării rezultatelor obținute de Alexandru Lăpușan şi de Zitec, companie cu afaceri de 4,5 milioane de euro în 2015 și 110 angajați, fondată în 2003 cu mai puțin de 3.000 de euro alături de alți doi tineri antreprenori. Zitec mizează pe afaceri de 5 milioane de euro în 2016 și dezvoltă, la ora actuală, proiecte care sunt livrate către clienți aflați pe patru continente, din țări precum România, Statele Unite ale Americii, Elveția, Marea Britanie, Turcia, Olanda și Cipru.