Șapte companii cu renume și Ambasada Austriei – Secția Comercială vor demara în septembrie 2015, la Colegiul Economic “Costin C. Kirițescu”, proiectul educațional o’SCAR – Școala Comercială Austriacă din România, prin care elevii se pot forma ca profesioniști în meseria de comerciant-vânzător. Billa, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, Humanic și kika vor asigura pregătirea practică a tinerilor alături de cei mai buni profesioniști din retail.
“Atât Ambasada, cât și cele șapte companii privesc acest parteneriat public-privat ca pe o investiție în societatea românească, pe fondul nevoii de profesioniști în retail. Ceea ce face ca proiectul o’SCAR să fie o alegere de viitor pentru elevi este faptul că are la bază sistemul dual, o particularitate a învățământului din țări precum Austria și Germania, care pune un accent sporit pe pregătirea practică și privește colaborarea dintre școli și angajatori”, a declarat Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial în cadrul Ambasadei Austriei la București.
“Ne bucurăm că acest proiect se va desfășura în cadrul liceului nostru și că elevii noștri vor avea oportunitatea de a dobândi experiență alături de companii de renume, învățând direct de la profesioniști. Sperăm că această inițiativă va ajuta la creșterea încrederii în învățământul profesional și în importanța sa pentru economie și societate. Cred că este nevoie de inovație în educație, iar programul bazat pe sistemul dual oferă o formare adaptată la cerințele actuale de pe piața muncii“, a menționat Loredana Viorela Popescu, Directorul Colegiului Economic “Costin C. Kirițescu”.
Școala Comercială Austriacă din România presupune introducerea a două clase de învățământ profesional în cadrul Colegiului Economic “Costin C. Kirițescu” din București, având la bază educația duală – o îmbinare a informațiilor teoretice și practice. Programul are o durată de trei ani și oferă absolvenților de clasa a VIII-a cursuri de formare profesională în meseria de comerciant-vânzător în domeniile alimentar și non-alimentar (încălțăminte, fashion, sport, mobilier).
Pe parcursul anilor de studiu, elevii vor învăța de la cei mai buni profesioniști din departamentele companiilor implicate în proiect. Componenta practică a programului are o pondere din ce în ce mai crescută de la an la an: anul I (80% teorie, 20% practică), anul II (40% teorie, 60% practică), anul III (28% teorie, 72% practică). De altfel, la finalizarea cursurilor, absolvenții o’SCAR vor avea prioritate în procesele de recrutare ale celor șapte retaileri.
În plus, elevii vor putea primi o bursă lunară de până la 400 de lei, în funcție de rezultatele obținute, și vor beneficia de decontarea integrală a costurilor de transport în comun pe toată perioada studiilor.
După absolvire, tinerii vor primi un certificat profesional recunoscut pe plan european.
Înscrierea în program se va desfășura în trei etape, astfel: etapa I – în perioada 8-12 iunie 2015 și pe 15 iunie, etapa II – între 20 și 21 august 2015 și etapa III – în perioada 3-4 septembrie 2015. În etapa de preselecție, candidații vor avea ocazia să se întâlnească cu reprezentanți ai companiilor partenere în proiect, cu care vor avea un interviu.
În 2024, Nicolae Ciucă, fost general al Armatei Române și fost Prim-Ministru al României, lansează…
Bursa de Valori București (BVB) își reafirmă angajamentul față de dezvoltarea economiei locale prin lansarea…
În ultima perioadă, amendamentele propuse la legea privind transportul alternativ au stârnit un val de…
În perioada 2-9 martie, un sondaj de opinie comandat de primarul general al Capitalei, Nicușor…
Simona Halep, fostul lider mondial în tenis, a primit o reducere semnificativă a suspendării sale…
Într-o lume plină de schimbări rapide și inovații, unele tradiții rămân constante, aducând bucurie și…